Pälkäne

PAKANRANNAN TAIDEPOLKU

Nyt luovuus ja yhdessä tekemisen ilo valloilleen! Taidekaravaani-hanke järjestää toukokuulle yhteisötaideteos-työpajoja, joissa pääsemme työstämään ideoitanne toteutukseen asti. Työpajat ohjaa kuvataideopettaja-kuvataiteilija YAMK Piela Auvinen. Ehdota teemaa ja materiaalia alueen ”maisemointiin” eli yhteisötaideteokseen meidän kaikkien iloksi. Haastamme hyödyntämään jo olemassa olevia, kierrätettäviä materiaaleja työpajatoteutuksissa. Kysely on avoinna 26.3.2023 asti: https://forms.office.com/e/80mnf8XJAc

NEULEGRAFFITITYÖPAJA AITOOSSA

PERUTTU: SARJAKUVATYÖPAJA 11.2. ja 18.2.2023 klo 10-14 Mikkolan Navetalla

Tervetuloa Valkeakoski-opiston Taidekaravaani-hankkeen maksuttomaan sarjakuvatyöpajaan Mikkolan Navetalla Luopioisissa kahtena lauantaina 11.2. ja 18.2. klo 10-14. Paja on maksuton ja sen alaikäraja on 15 vuotta. Opettajana toimii kuvataiteilija Tiina Poutanen.

Työpajoissa toteutetaan lyhyt sarjakuvatarina, joko värillisenä tai mustavalkoisena, samalla tutustutaan sarjakuvanteon perusteisiin. Ohjelmassa on sarjakuvahahmon luomista, kuvakokoja, piirtämistä, tussausta ja sarjakuvan rajojen rikkomista.

PERUTTU: PALA-ANIMAATIOKURSSI 26.-27.11.2022 klo 10-14 Mikkolan Navetalla.

Taidekaravaani-hankkeen maksuttomassa animaatiopajassa toteutetaan yhden viikonlopun aikana pienryhmissä stop motion-tyylinen animaatio. Aluksi käymme läpi joitain animoinnin ja elokuvanteon perusteita. Sen jälkeen osallistujat kehittävät idean ja käsikirjoituksen, valmistavat animaatiohahmot ja -taustat (päämateriaalina askartelukartonki ja vesivärit), animoivat ja kuvaavat kohtaukset sekä editoivat animaationsa valmiiksi. Nauhoitamme animaatioon sopivan äänen. Lopuksi katsomme yhdessä työpajan tuotokset! Animaatiot tulevat myöhemmin esille myös Taidekaravaani-hankkeen verkkosivuille sekä Pälkäneen kirjastoon.

Aika: La 26.- su 27.11. klo 10-14 (välissä evästauko)

Paikka: Mikkolan navetta/ Yhdistysnurkka, Keskitie 5 a. 

Osallistujien alaikäraja on 15v.  Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautunutta.

Osallistujat eivät tarvitse aiempaa kokemusta animaatioiden tekemisestä. Oman kännykän tai iPadin käyttö mahdollistaa animaation säilyttämisen itsellä ja myöhemmän muokkaamisen, mutta tarvittaessa välineet löytyvät myös vetäjältä. Lataa valmiiksi maksuton Stop Motion Studio-sovellus ja ota laturi mukaan.

Tietoja opettajasta:

Loes van Dorp on kuvataiteilija, jolla on laajat taidot ja kiinnostus. Kaikki hänen ideansa alkavat piirustuksista ja tarinoista. Animaatio on hänen suurin rakkautensa, koska siinä kaikki yhdistyy. Uusien maailmojen ja elämän illuusion luominen tuo hänelle paljon iloa ja tyydytystä.

Tervetuloa mukaan animoimaan!

Lisätietoja: hankevetäjä sanna.ristaniemi@valkeakoski.fi, 040-3356432, www.taidekaravaani.com, @taidekaravaani

PERUTTU, TAPAHTUMA SIIRTYY! Luopioisissa on myöhemmin syksyllä luvassa animaatio-ja sarjakuvatyöpajoja yli 15-vuotiaille Kulttuuriyhdistys Mikkolan Navetalla. Niissä osallistujat pääsevät toteuttamaan villeimmät haaveensa omista videoista ja tarinoista.

Lisätietoja: hankevetäjä sanna.ristaniemi@valkeakoski.fi, 040-3356432, www.taidekaravaani.com, @taidekaravaani

Hankevetäjä yrittää hahmottaa Pälkäneen eri kunnanosia kartalta. Ajelimme kolmen (Onkkaala, Aitoo, Luopioinen) hyvin erilaisen kylän ja kuntakeskuksen läpi. Kuva: Sanna Ristaniemi
Pälkäneen kunnantalo (ent. Luopioisten kunnantalo) valittiin kolmen kauneimman kunnantalon joukkoon Kuntaliiton toimesta vuonna 2009. Kuva: Sanna Ristaniemi