Urjala

TANSSILEIRI

Tanssileirille hiihtolomalla? Luovaa tanssia ja liikettä opettaa lempeästi Henna Valkeamäki. Leirillä on mahdollisuus yöpyä ja siellä tarjotaan välipala, lounas sekä ulkoilua tanssin lisäksi.

Urjalan yhtenäiskoululla järjestetään ma-ti 27.-28.2. tanssileiri 15-28-vuotiaille yhteistyössä Taidekaravaani-hanke, Urjalan 4H-yhdistys ry, Urjalan kunta kanssa.

Ilmoittaudu 19.2.mennessä: https://link.webropolsurveys.com/s/tanssileiri2023

NUUTAJÄRVI LUX

Toista kertaa järjestettävä Nuutajärvi Lux yhdistää kansainvälisesti tunnetut lasitaiteilijat ja valotapahtuman. Suomen vanhin lasikylä valaistaan näyttävällä ulkovalaistuksella. Lisäksi alueella on lukuisia valoa ja lasia yhdistäviä taideteoksia. Tapahtuma on avoinna 26.11. alkaen viikonloppuisin 18.12. saakka. Tapahtumaa järjestettäessä on kiinnitetty erityistä huomiota energiankulutukseen.

Tapahtuma profiloituu valon ja lasin vuoropuheluun, ja juuri tämä yhdistelmä erottaa Nuutajärvi Luxin muista valotapahtumista. Näyttelyssä on esillä esimerkiksi palkitun lasitaiteilijan Alma Jantusen teos Talvipuutarha. Vanhaan Vannahalliin rakentuu ääntä, lasia ja valoa yhdistävä usean teoksen näyttely. Lisäksi valaistaan ainutlaatuisia rakennuksia, kuten 1850-luvulta peräisin olevat Puukonttori ja Lasimakasiini -rakennukset.

”Myös yhteisöllistä valotaidetta on esillä: yhdessä Taidekaravaani-hankkeen kautta järjestettävään työpajaan voi ilmoittautua kuka tahansa. Esillä tulee olemaan lisäksi paikallisten lasten ja nuorten luomaa taidetta. Mukaan teoshakuun ehtii myös vielä.”

Tapahtumaviikonloppuina on lisäksi erikoisohjelmaa, tuliesityksiä, opastettuja kierroksia, ruokaelämyksiä ja konsertteja.

Tapahtuman järjestää valotaiteen osaajista, Nuutajärven lasialan ammattilaisista ja alueen yrittäjistä koostuva Nuutajärvi Lux -kollektiivi. Yhteistyössä mukana ovat Urjalan kunta, Lasikylän rakennukset omistava Nuutajärven Pruuki Oy ja Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö.

Lue koko juttu: Nuutajärvi Lux-tiedote


Nuutajärvi Lux on avoinna la–su 26.–27.11., pe–su 2.–4.12., pe–su 9.–11.12. ja pe–su 16.–18.12. klo 16–20. Tarkemmat tiedot ohjelmasta julkaistaan myöhemmin osoitteessa http://www.nuutajarvi.fi.

URJALAN PERJANTAITORI

Urjalan perjantaitori on todella tohinaa täynnä! Suunnittelimme hankkeen puitteissa tapahtuvaa toimintaa yhdessä Urjalan kulttuurista vastaavan tuottajan Maria Eskelisen sekä nuorisopalveluiden ja Ohjaamosta vastaavan Tiina Juutilaisen kanssa. Samalla nautittiin toritunnelmasta kahvin ja herkkujen äärellä.

Urjalan perjantaitori on tohinaa täynnä. Kuva: Sanna Ristaniemi

Urjalassa hanke aloitti toimintansa lasten 4H-leireillä heti kesäkuun alussa. Lapset pääsivät koristelemaan katukuvaa kaikkien paikkakuntalaisten ja vierailijoiden iloksi tekemällä liikuteltavan yhteismaalauksen teemalla ”Kukkiva Urjala”. Työpajan vetäjänä toimi Utu Kehrääjä.

Yhteismaalauksen äärellä. Kuvassa taiteilijoita sekä Urjalan 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Katri Uolamo sekä työpajavetäjä Utu Kehrääjä. Kuva: Sanna Ristaniemi

”Kukkiva Urjala” toteutuu myös yhteismaalauksessa. Kuvassa taiteilijoita. Kuva: Sanna Ristaniemi