Valkeakoski

METSÄN LUMO-TAIDETYÖPAJA

MEIDÄN PYSÄKKI-KAMPANJA

Olemme järjestämässä Taidekaravaani-hankkeen puolesta Meidän pysäkki-kampanjaa, jossa ideoidaan ja tuunataan Valkeakosken alueen bussikatoksia eri-ikäisten kuntalaisten toimesta. Yhteistyökumppaneina ovat Nuortenkoski ja Valkeakosken kaupunki. Tarkoituksena on osallistaa valmiita yhdistyksiä ja ryhmiä sekä innostaa ketä tahansa kuntalaisia mm. bussikatoksen suunnittelukilpailun avulla. Valkeakosken kaupungin yhdyskuntatekniikka on lupautunut pohjamaalaamaan ja korjaamaan pysäkit. Osan bussikatoksista tuunataan ohjattuina Taidekaravaani-hankkeen toimesta, jolloin hanke kattaa palkka- ja materiaalikulut.

Pysäkkilistausta on kerätty Facebookissa Valkeakoski-ryhmissä ja sinne tulikin mukavasti vastauksia tuunauksen tarpeessa olevista bussikatoksista.  Joka pysäkki voi olla toteutettu eri tekniikoin ja alueen erityispiirteet huomioiden! Tässä lista pysäkeistä, joita olemme ehdotusten pohjalta keränneet:

 1. Tietotien pysäkki 
 2. Tietotien pysäkki 
 3. Naakka
 4. Kärjenniemi 
 5. Metsäkansa 
 6. Kelhi/ Runopysäkki, varattu  
 7. Sointula
 8. Eerola/Roukko 
 9. Keskusta
 10. Sassi  
 11. Leppälän koulu  
 12. Tarttila
 13. Haukila

Ilmoittauduthan mukaan 31.10.2022 mennessä ja kerro ideasi sekä resurssisi yhteistyöhön.  Tarvitsemme sekä tukijoita että tekijöitä!  

Aikaa toteutukselle on hankkeen puitteissa 31.8.2023 asti ja toiveena olisi, että ensimmäiset toteutukset olisivat jo tänä syksynä. Otathan rohkeasti yhteyttä hankevetäjään: sanna.ristaniemi@valkeakoski.fi, 040-3356432

NEULEGRAFFITITYÖPAJAT SÄÄKSMÄELLÄ

Neulegraffitityöpajat jatkuvat keväällä 2023! Tiedotamme uudesta aikataulusta lisää myöhemmin.

Valkeakoskella Taidekaravaani-hanke starttasi heti touko-kesäkuussa graffitityöpajojen merkeissä Apian urheilukentällä yhteistyössä Nuortenkoskin ja graffititaiteilija Eetu Schroderuksen kanssa. Lisää tästä työpajasta löydät jo #taidekaravaanin somesta!

Taustalla pohjamaalattu Apian urheilukentän betoniseinä, johon nuoret suunnittelevat ensi viikolla maalattavaa graffitia.